OnePlus 5 – Lineage OS 22.1 Kurulumu ve Recovery Yükseltmesi

gurbuzcan

Üye
Merhaba,

Türkiye’den temin ettiğim OnePlus 5 cihazımı, küçük kardeşime vereceğim için güncellemek istiyorum. Yazılımı eski olduğundan, daha sade ve stabil bir deneyim için custom ROM yükleme işlemi yapmak niyetindeyim. İşlemle ilgili detaylar ve sorularım aşağıda:

Cihaz Durumu:​

• Alım Yeri: Türkiye (IMEI, yasal konularda problem yok).
  • Donanım: İşlemci ve diğer bileşenler günümüz standartlarına göre biraz eskimiş.
  • Önceki İşlemler: Telefonda daha önce root, custom recovery veya ROM modifikasyonu yapılmadı.

Hedef Yazılım:​

• ROM: Lineage OS 22.1 (daha sade ve stabil bir deneyim).

Planlanan İşlemler:​

• Bootloader Açma: Henüz açılmadıysa, bootloader’ın açılması.
  • Custom Recovery Kurulumu: TWRP veya cihazla uyumlu başka bir recovery’nin kurulması.
  • ROM Flash İşlemi: Lineage OS 22.1’in flash edilmesi.

Sorularım:​

1. Bootloader açma işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken adımlar nelerdir?
  2. OnePlus 5 için önerdiğiniz custom recovery sürümü hangisidir? Kurulumda bilmem gereken özel noktalar var mı?
  3. ROM yüklemesi öncesinde yapılması gereken yedekleme işlemleri (Nandroid backup gibi) konusunda önerileriniz nelerdir?
  4. İşlemler sırasında riskleri minimize etmek için dikkat etmem gereken ekstra adımlar var mı?
Ücretli olarak bu konu hakkında yardım alabilceğim biri var mı ?

neXus

Üye
Merhaba,

Türkiye’den temin ettiğim OnePlus 5 cihazımı, küçük kardeşime vereceğim için güncellemek istiyorum. Yazılımı eski olduğundan, daha sade ve stabil bir deneyim için custom ROM yükleme işlemi yapmak niyetindeyim. İşlemle ilgili detaylar ve sorularım aşağıda:

Cihaz Durumu:​

• Alım Yeri: Türkiye (IMEI, yasal konularda problem yok).
  • Donanım: İşlemci ve diğer bileşenler günümüz standartlarına göre biraz eskimiş.
  • Önceki İşlemler: Telefonda daha önce root, custom recovery veya ROM modifikasyonu yapılmadı.

Hedef Yazılım:​

• ROM: Lineage OS 22.1 (daha sade ve stabil bir deneyim).

Planlanan İşlemler:​

• Bootloader Açma: Henüz açılmadıysa, bootloader’ın açılması.
  • Custom Recovery Kurulumu: TWRP veya cihazla uyumlu başka bir recovery’nin kurulması.
  • ROM Flash İşlemi: Lineage OS 22.1’in flash edilmesi.

Sorularım:​

1. Bootloader açma işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken adımlar nelerdir?
  2. OnePlus 5 için önerdiğiniz custom recovery sürümü hangisidir? Kurulumda bilmem gereken özel noktalar var mı?
  3. ROM yüklemesi öncesinde yapılması gereken yedekleme işlemleri (Nandroid backup gibi) konusunda önerileriniz nelerdir?
  4. İşlemler sırasında riskleri minimize etmek için dikkat etmem gereken ekstra adımlar var mı?
Ücretli olarak bu konu hakkında yardım alabilceğim biri var mı ?

Resmi sürüm 22.1'i almış ben OOS Kamera olmadığı için sevemiyorum güzel bir gcam ve xml kurarsanız kamera yeterli olacaktır.

OnePlus driver ve indirirseniz sorun yaşamazsınız sdk platformu kurduktan sonra

Burda ki işlemleri yapın

SDK Platform'un klasörünü açıp adres yoluna CMD yazın ardından üstte ki Bootloader kilidini açma linkinde ki yer alan işlemleri yapın.

1740043696017.png