OnePlusTürkiye Hoş Geldiniz !

OnePlus Bilgi Paylaşım Platformu !!!

Yardım Android 12 ve custom rom

Raslan

Üye
Le2120 9pro var ve Avrupa sürümü android 12 yukleye bilir miyim ve nasıl yapılır IMEI gitmeden yükseltmek için
Bir diğeri de custom rom nasıl yükleyebilirim ekstra root gerekiyor mu

Le2120 9pro var ve Avrupa sürümü android 12 yukleye bilir miyim ve nasıl yapılır IMEI gitmeden yükseltmek için
Bir diğeri de custom rom nasıl yükleyebilirim ekstra root gerekiyor mu

ADB seçerseniz Avrupa romu iner hocam

Custom rom için ise iki kurulum şekli var yüklemek istenen romun hangi yöntem kurulum yapılacak şekilde Portlandigi önemli ve hiç birinde root istemez root keyfî yapılan bir işlem

Raslan

Üye

ADB seçerseniz Avrupa romu iner hocam
Adb hangisi oluyor hocam

Kolay olan roma üretilen recovery flasylayip sideload ile kurulum yapılan.
Tavsiye edeceğim rom yapımcıları ise
Pixel experience
Hovac
datOS
JAGUAR (şuan kullandığım)
Ekran süresi ne kadar alıyorsun. Farkı nedir romun. Mesela Google uygulamalar dan kurtulmanın yolu var mı en başta onu sorayım. Xiaomi de ki gibi kendi arama msj uygulaması olan var mı. Genel olarak çalışmayan bir şeyler var mı sorun hata vs.

Ekran süresi ne kadar alıyorsun. Farkı nedir romun. Mesela Google uygulamalar dan kurtulmanın yolu var mı en başta onu sorayım. Xiaomi de ki gibi kendi arama msj uygulaması olan var mı. Genel olarak çalışmayan bir şeyler var mı sorun hata vs.
Hocam oneplus ve pixel Google ait cihazlar yani bir yere kadar arındırılır ama arama kişiler sms Google ait yinede os arayüzü dolayı küçük değişiklikler var yok değil

Ayrıca cihazım oneplus 8t arada batarya performansı farkı olacaktır.
Özelleştirme o kadar fazla var ki jaguar romda hangisini anlatsam font icon panel renkleri dokunma bildirim gezinme seçenekleri vs vs o kadar kurcalayan biri değilim ama küçük bakışlar attım
Ayrıca aşağıdaki linkte mobilden herşeyi yapabilirsiniz
Booot kilidi açma recovery kurma ve custom rom kurulumu

Hocam oneplus ve pixel Google ait cihazlar yani bir yere kadar arındırılır ama arama kişiler sms Google ait yinede os arayüzü dolayı küçük değişiklikler var yok değil

Ayrıca cihazım oneplus 8t arada batarya performansı farkı olacaktır.
Özelleştirme o kadar fazla var ki jaguar romda hangisini anlatsam font icon panel renkleri dokunma bildirim gezinme seçenekleri vs vs o kadar kurcalayan biri değilim ama küçük bakışlar attım
Ayrıca aşağıdaki linkte mobilden herşeyi yapabilirsiniz
Booot kilidi açma recovery kurma ve custom rom kurulumu
Eyvallah hocam detaylı incelerim bir ara. Çok sağol.

takipteyiz hocam detaylı aosp rom kurma anlatımı gelirse süper olur
bende de 8pro var rom kurma kısmı xiaomi'ye göre daha teferruatlı gözüküyor
mi9t kullandım 2 yıl kurmadığım rom kalmadı ama buna daha kurmadım yemedi :D
Burada gereken herşey anlatım olarak var hocam.
Tek fark recovery olarak rom için önerilen recovery olur onu kullanmanız.
Videoda sesi kısıp yapılan adımları takip edin çok basit işlemler.
Xioami cihazlarda SD işlemcilerde hard brick sıkıntı ama oneplusta sıfır sıkıntı anında kendiniz unbrick edebilirsiniz

Mardini

Üye
Forumda 10 pro ile ilgili bölüm yok sanırım. Diğer cihazlarında da arama kaydetme özelliği yok mu onepluslarda yoksa 10prolara özgü bir eksiklik mi bu?

Uygulama Google olduğu sürece kayıt olmaz galiba :) harici bir arama uygulaması yüklemek gerek. Mi arama yüklenseydi ben hiç durmazdım.