Yardım OxygenOS 15 for OnePlus 8T kurulumu için yardım !

DevilMudy

Üye

[ROM][PORT] OxygenOS 15 for OnePlus 8T [03.12.24]​

OnePlus 8T cihazıma bunu kurmak istiyorum fakat nasıl yapılacağı konusunda hiçbir fikrim yok. Cihazımda root ve benzeri işlemleri hiç yapmadım. Bunu için rehber yapabilir misiniz ?

Storm

Bilgi Pylaştıkça Çoğalır
Webmaster
Destek Ekibi
konuda gerekli olan twrp recovery önce cihaza flashlayabildinizmi ??

DevilMudy

Üye
konuda gerekli olan twrp recovery önce cihaza flashlayabildinizmi ??
Bu konularda hiçbir bilgim olmadığı için işlemi yapmaya başlamadım. Flash işlemini ve benzeri şeylerin ne olduğunu bilmiyorum. Adım adım nasıl yapacağımı ve neyin ne olduğunu anlatabilir misiniz ?

Storm

Bilgi Pylaştıkça Çoğalır
Webmaster
Destek Ekibi
Bu konularda hiçbir bilgim olmadığı için işlemi yapmaya başlamadım. Flash işlemini ve benzeri şeylerin ne olduğunu bilmiyorum. Adım adım nasıl yapacağımı ve neyin ne olduğunu anlatabilir misiniz ?
valla ben oneplus lara custom rom hiç yüklemediğim için bir çözüm sunacağımı sanmıyorum fakat elımde sizin modelin aynısı mevcut olsa ben uygular burda paylaşırdım :)

SerseriStyLe

Admin
Hocam cihazınız bir önceki cihazım dosya ve talimatları yazarım ancak tam olarak sorunsuz olur mu bilemem çünkü cihaz şuan elimde değil haliyle deneme şansım olmaz ancak ben o cihazda custom rom kullandığım için deneyimim var fazlasıyla 8t cihazda custom rom root vs konusunda
İlk olarak aşağıdaki linklerden cihazınızda yüklü oran sürüme göre recovery indirin
OoS.13.x.x için indir
OoS 12based için indir
Öncelikle cihazın boot kilidini açıp recovery kurulumu yapın root atmayın
Konu linki aşağıda
Bu işlemden sonra cihazınız sıfırlanır yedekleme almanızı öneririm.
Gelelim kuruluma
İndirdiniz romu önceki adımlarda indirip zipten çıkarılan minimal ADB klasör içine taşıyıniz. Boot kilidi açma ve işlemlerinde kullandığınız CMD ekranında devam etmenizi öneririm.
Boot kilidi açınca usb ayıklama kapanabilir önce onu açıp cihazı pcye bağlayın CMD ekranında
USB devices
Yazıp enter yapınca cihazın ekranında uyarı gelir onay verip
adb reboot recovery
Yazıp enter yapın cihaz kapanıp recovery modunda açılacaktır.
Burada recovery farklı olduğu için ana ekranda veya diğer seçeneklerden birinde olabilir " sideload" seçeneğini bulup aktif edin sonrasında cmd ekranına
ADB sideload (romu mouse ile sürükleyip cmd içine bırakın taşırmis gibi)
Enter yapınca kurulum başlar genelde %seklinde işlemlerin ilerleyişini gösterir ancak bazan %85 lerde kalır ama islem sorunsuz olmuştur Bir kaç kez başıma geldi 8t kullanırken ama kurulum başarılıydı.
Gelelim asıl olaya bu işlemden sonra cihazı yeniden başlatmadan mutlaka format atın yani factory reset yapın aksi takdirde cihaz crashdump moduna geçebilir.
Bu moddan manüel şekilde recovery geçip wipe atıp düzelmesi kolay ancak crushdump modunu gören cihaz çöktü diye stres yapıp servis hizmetine başvuruyor bilgisi olmadığı için.
Diyeceğim bu kadar eğer işlemleri yapamam derseniz ücretli şekilde yapan arkadaşımız var uzaktan erişim ile

senraiE

Üye
Hocam cihazınız bir önceki cihazım dosya ve talimatları yazarım ancak tam olarak sorunsuz olur mu bilemem çünkü cihaz şuan elimde değil haliyle deneme şansım olmaz ancak ben o cihazda custom rom kullandığım için deneyimim var fazlasıyla 8t cihazda custom rom root vs konusunda
İlk olarak aşağıdaki linklerden cihazınızda yüklü oran sürüme göre recovery indirin
OoS.13.x.x için indir
OoS 12based için indir
Öncelikle cihazın boot kilidini açıp recovery kurulumu yapın root atmayın
Konu linki aşağıda
Bu işlemden sonra cihazınız sıfırlanır yedekleme almanızı öneririm.
Gelelim kuruluma
İndirdiniz romu önceki adımlarda indirip zipten çıkarılan minimal ADB klasör içine taşıyıniz. Boot kilidi açma ve işlemlerinde kullandığınız CMD ekranında devam etmenizi öneririm.
Boot kilidi açınca usb ayıklama kapanabilir önce onu açıp cihazı pcye bağlayın CMD ekranında
USB devices
Yazıp enter yapınca cihazın ekranında uyarı gelir onay verip
adb reboot recovery
Yazıp enter yapın cihaz kapanıp recovery modunda açılacaktır.
Burada recovery farklı olduğu için ana ekranda veya diğer seçeneklerden birinde olabilir " sideload" seçeneğini bulup aktif edin sonrasında cmd ekranına
ADB sideload (romu mouse ile sürükleyip cmd içine bırakın taşırmis gibi)
Enter yapınca kurulum başlar genelde %seklinde işlemlerin ilerleyişini gösterir ancak bazan %85 lerde kalır ama islem sorunsuz olmuştur Bir kaç kez başıma geldi 8t kullanırken ama kurulum başarılıydı.
Gelelim asıl olaya bu işlemden sonra cihazı yeniden başlatmadan mutlaka format atın yani factory reset yapın aksi takdirde cihaz crashdump moduna geçebilir.
Bu moddan manüel şekilde recovery geçip wipe atıp düzelmesi kolay ancak crushdump modunu gören cihaz çöktü diye stres yapıp servis hizmetine başvuruyor bilgisi olmadığı için.
Diyeceğim bu kadar eğer işlemleri yapamam derseniz ücretli şekilde yapan arkadaşımız var uzaktan erişim ile
Hocam orangefox üzerinden yapmaya çalışıyorum ama bir ton yöntem denememe rağmen bir şekilde unable unmount sorunu düzelmedi push denedim onu da kabul etmedi yardım edebilir misiniz acaba?
OxygenOs 14 kullanıyorum downgrade yapmama gerek var mı

SerseriStyLe

Admin
Hocam orangefox üzerinden yapmaya çalışıyorum ama bir ton yöntem denememe rağmen bir şekilde unable unmount sorunu düzelmedi push denedim onu da kabul etmedi yardım edebilir misiniz acaba?
Hocam ben a11 tabanlı custom rom kullanıcısıyım.
A12/13/x..
Hiç birini tek Bir kez bile kurmadım nasıl yapılır tecrübe etmediğim için birşey diyemiyorum.
Son çare ücretli destek için @solakfatih hocamıza başvurun derim yapmazsanız.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241217-212212_Ayarlar.png
    Screenshot_20241217-212212_Ayarlar.png
    173 KB · Görüntüleme: 3

neXus

Üye

Hocam orijinal romu kurun orijinal recovery üzerinden format data yapın ardından OxygenOS 15 için olan Orange recovery'yi kurun wipe format data olmuyor bende de mount hatası veriyor sonra direkt sideload üzerinden romu yükleyin. Rom kurulduktan sonra da orijinal recovery geliyor isterseniz oradan da wipe yapın ama ben yapmadım zaten sistem sıfırlanmış olarak kuruluyor.